zunanje žaluzije
Dom

Zunanje žaluzije ali notranje žaluzije – izbira je vaša

Okna so pomembna, da v prostor spustite svetlobo. Včasih pa je treba okna zaradi takih ali drugačnih primerov tudi zakriti in tu pridejo v poštev različne vrste senči. Preberite si še več uporabnih informacij, zakaj so senčila ne samo priporočljiva, ampak skoraj nujna za vsak prostor. Poznamo zunanja in notranja senčila, ki imajo vsaka svoje prednosti in slabosti. Precej priljubljene so žaluzije, tako zunanje žaluzije, kot tudi notranje. V nadaljevanju si preberite, zakaj je to dobra izbira.

Notranje ali zunanje žaluzije?

Žaluzije spadajo med bolj priljubljene oblike senčil na trgu. Prostor ustrezno zaščitijo pred nepovabljenimi pogledi in ščitijo prostor pred soncem. Predvsem so priljubljena izbira, ker lahko izbirate stopnjo zasenčenosti. Zato jih lahko uporabljate v poslovnih prostorih ali domu. Ravno zaradi nastavitve stopnje zasenčenosti, so priljubljena izbira za otroške sobe. Žaluzije so prav tako lep estetski dodatek v prostoru.

Zunanje žaluzije prostoru nudijo tudi dodatno zaščito proti mrazu, saj so izdelane iz kvalitetnega materiala. Z razliko od njih, notranje žaluzije generalno tega ne nudijo, saj imajo večjo dekorativno vlogo.

Največja razlika med notranjimi in zunanjimi žaluzijami je to, da so notranje v notranjosti in zunanje na zunanji strani okna. Odločitev, kaj vam bolj odgovarja, pa je vaša.

Prednosti žaluzij

Tako notranje, kot zunanje žaluzije imajo več možnosti, ko gre za njihovo izbiro. Lahko izbirate različne širine lamel in med različnimi tipi. Pri žaluzijah je pomembna tudi izbira barv. Tako lahko močno povečate povezanost z ostalimi deli objekta in vse skupaj zaokrožite v celoto. Načeloma je notranje žaluzije mogoče zelo enostavno namestiti, medtem, ko je montaža zunanjih žaluzij malenkost bolj napredna.

Pri obeh vrstah se lahko odločite tudi med različnimi metodami upravljanja. Najbolj pogosto gre za ročno upravljanje žaluzij, lahko pa se odločite tudi za motorni pogon s stikalom ali za motorni pogon z daljinskim upravljanjem.

Mogoče ti bo všeč tudi ...