notranja vrata
Dom

Notranja vrata so pomemben del pohištvene opreme

Pomemben del pohištvene opreme v vsakem domu so zagotovo notranja vrata. Več o njih si lahko preberete na http://www.tetim.si/notranja-vrata.html, kjer si lahko ogledate tudi široko ponudbo vrat, zato boste tam zagotovo našli primerna zase. Tovrstna vrata so namreč funkcionalna, a obenem odsevajo tudi vaš stil in način življenja. Zato je pomembno, da izberete notranja vrata, ki se kar najbolje ujemajo z vašim domom. Poznamo namreč različne vrste notranjih vrat, torej lesena, furnirana, lakirana, steklena in CLP vrata.

Lesena vrata so v uporabi že od nekdaj, saj je les trpežen material. Poleg tega gre za material, ki v dom doda naraven videz, posledično pa prinaša toplino in domačnost. Les je torej živa stvar, ki se ob pravilnem vzdrževanju zelo lepo stara. Izjemno popularna so namreč starinska notranja vrata iz masivnega lesa, ki imajo poseben čar. Poleg tega pa je les takšen material, ki ga je mogoče prebarvati, zato dopušča veliko izbiro. Furnirana vrata pa posnemajo videz masivnega lesa, a so od vrat iz masivnega lesa bistveno cenejša. Zunanja plast furniranih vrat je namreč tanka plošča lesa, prilepljena na podlago, zato so po izgledu podobna lesenim vratom. Enako kot lesena, pa so tudi furnirana vrata na voljo v različnih barvnih odtenkih.

Lakirana vrata so narejena iz MDF (medium density fibreboard) materiala, ki je prelakiran z dvokomponentnim lakom. Tovrstna notranja vrata so odporna na vlago in poškodbe, enostavna za čiščenje ter na voljo v bogati izbiri barv. Steklena vrata pa so odlična izbira za vse prostore, kjer želite ohraniti zunanji vir svetlobe ter si želite zagotoviti zvočno in toplotno izolacijo, poleg tega pa ne potrebujete velike zasebnosti v samem prostoru. Poznamo pa še CLP (Continuous Pressure Laminate) vrata, ki so narejena iz masivnega lesa ali MDF materiala, prevlečena pa so z dekorativno folijo. Tovrstna vrata so odporna na udarce in enostavna za vzdrževanje.

Mogoče ti bo všeč tudi ...