Slivova marmelada za različne okuse

Vsakdo ima v svojem domu vsaj kakšno ozimnico, ki jo koristi skozi mrzle zimske dni. Največkrat in najraje v tem času posežemo po okusnih marmeladah. V času zorenja in trganja določenega sadeža, naredimo marmelado, ki nas kasneje v letu počaka na polici. Prav tako je tudi s slivami, ki zorijo septembra. Takrat običajno tudi izdelamo marmelado, ki je zdrava, predvsem pa izredno okusna. Na dlani ponuja edinstven recept za slivovo marmelado, ki ga lahko najdete na nadlani.si/zanimivosti/ozimnica-slivova-marmelada. Slivova marmelada pride prav, če pečemo palačinke ali pa pripravljamo kakšno drugo sladico. Vsekakor je izvrstna jed tudi za zajtrk.

slivova marmelada

Tovrstna marmelada zahteva kar nekaj vašega časa, če se jo seveda lotite izdelovat. Naložba pa se vam v vsakem primeru povrne. Za dobro marmelado, je najprej potrebno obrati slive. Slednje morajo biti ravno prav zrele, zato da slivova marmelada kasneje ni kisla. Ko naberemo ravno pravšnje, začnemo z razkoščičenjem. Ko slive temeljito operemo, jih lahko skuhamo ali spečemo v pečici. V primeru, da ste na dieti, potem posezite po marmeladi brez sladkorja. Zanjo potrebujete zgolj zrele slive, natančneje 2 kilograma in malce soli. Najprej jih pretlačite v posodi ter nato posodo zavrete. Med kuhanjem stalno mešajte. Slivova marmelada je boljša, če ji dodate še nekaj limone, ruma ali cimeta. Lahko jo naredite tudi v pečici. Če jo izdelate na ta način, morate uporabiti sladkor, saj je ključnega pomena. Namreč za slivovo marmelado iz pečice potrebujete nekaj kilogramov sliv in sladkorja. Razkoščičene slike in sladkor položite v pekač, nato pa dodajajte različne začimbe. Prav tako lahko tovrstna slivova marmelada vsebuje limono, cimet, ingver ali pa rum. To mešanico nato pecite približno dve uri. Ko je končano, enostavno zmeljete slive ter napolnite kozarce. Lahko naredite tudi marmelado z želirnim sladkorjem. Ta je narejena izjemno hitro, saj slive in tovrsten sladkor zgolj segrevamo do vretja. Slivova marmelada je lahko izdelana iz navadnega, torej belega sladkorja. Slednjo kuhamo toliko časa, da se zgosti.