Zabava in sprostitev

Vreme Hrvaška

Se že odpravljate na poletni dopust? Boste tudi vi letovali na Hrvaškem oziroma vzdolž jadranske obale? Potem vas vreme Hrvaška prav gotovo zanima, saj ne verjamem, da bi želeli ves svoj dopust preživeti ob vremenskih neprilikah. Vse več Slovencev vsako leto prihaja napolnit svoje baterije na Hrvaško, od Umaga do Dubrovnika. Številna obmorska mesta so pravi biseri in ne gre se čuditi dejstvu, da prav slovenski turisti predstavljajo večino vseh tujih turistov na Hrvaškem v teh vročih mesecih.

Vreme Hrvaška

Ker za Hrvaško oziroma njen obalni del velja, da je v zraku čutiti vpliv sredozemskega podnebja, bomo zelo presenečeni, če vam bo vreme Hrvaška za vaš teden (ali 14 dni) oddiha namenilo slabo in nestanovitno vreme. Poletja so na hrvaški obali sončna, topla, prijetno poletna, kot se spodobi za ta letni čas. Naj vas kak sunek burje in juga tu in tam ne iztiri preveč, saj gre za povsem klasične vremenske pojave v tem delu Evrope. Pomembno je, da svoj oddih preživite v družbi vam dragih ljudi, s pomočjo katerih lahko vsaj za trenutek pozabite na vsakdanje tegobe in si na ta način predvsem psihično (pa tudi fizično) napolnite baterije za nove delovne zmage.

Če vas bo pot zanesla mimo številnih pristanišč, ne bodite presenečeni, če boste v njih zagledali velike, čezoceanske križarke. Prav tovrstna križarjenja so vedno bolj priljubljena, zato tudi hrvaško obalo vsako leto obišče vse več čezoceanskih turistov. Tudi njih vsekakor zanima napoved za vreme Hrvaška – tudi oni ne želijo ob obisku prelepih jadranskih otokov naleteti na slabo vreme. Turistični delavci vzdolž jadranske obale vsako leto upajo na ugodno vreme Hrvaška, saj lahko na ta način še dodatno zapolnijo svoje nastanitvene kapacitete, ki pa so v poletnih mesecih tako ali tako prej razprodane, kot ne. Vsekakor tudi vam želimo, da bi vam vreme Hrvaška ob vašem naslednjem obisku hrvaške obale dobro služilo in da bi se z dopusta vrnili spočiti in dobro razpoloženi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...