Dom

Ali so otroška kolesa koristna za otroke

Otroška kolesa so na voljo v različnih velikostih, pri čemer se velikost določi malo drugače kot pri kolesih za odrasle. Bogata ponudba otroških koles na spletu je tukaj. V ponudbi so vam na voljo številna otroška kolesa, med katerimi najdete tako modele, ki so primerni za najmlajše, kot modele, ki bodo navdušili malo večje otroke in najstnike. Če ne veste, kakšen model ali velikost izbrati za svojega otroka, vam bo v pomoč tabela v spletni trgovini, pripravljena posebej za vas. Pri tem je najbolj pomembno predvsem to, da izberete kolo, s katerim se bo vaš otrok z veseljem vozil.

 otroška kolesa

Kakšno kolo boste izbrali za svojega otroka je odvisno od več dejavnikov. To je odvisno od njegove starosti, telesne višine in tega, kje se bo otrok s kolesom največ vozil – po domačem dvorišču, po mestu, asfaltiranih poteh, makadamu, gozdu ali kje drugje.

Pri otroških kolesih je namreč oznaka velikosti odvisna od velikosti koles oziroma pnevmatik in ne od velikosti okvirja, kot to velja pri kolesih za odrasle. Če želite izbrati primerno kolo za vašega otroka, morate upoštevati njegovo starost, predvsem pa telesno višino, saj je od tega odvisno, katero otroško kolo bi bilo primerno zanj.

Otroška kolesa za otroke, stare od 2 do 3 leta oziroma telesno višino med 90 in 100 cm, so najbolj primerna kolesa v velikosti 12¨. Takšna kolesa so običajno opremljena še s pomožnimi kolesci, ter imajo največkrat tudi nožno zavoro, saj so namenjena čistim začetnikom.

Otroška kolesa za starost med 3 in 4 let oziroma telesno višino nekje med 110 in 120 cm, so primerna kolesa v velikosti 14˝. Otroška kolesa za starost med 4 in 5 let so primerna v velikosti 16˝.

Otroška kolesa za otroke stare med 5 in 8 let oziroma višino med 120 in 130 cm so primerna kolesa v velikosti 20¨, za otroke stare med 7 in 11 let, oziroma s telesno višino med 135 in 145 cm pa kolesa v velikosti 24¨.

Mogoče ti bo všeč tudi ...