Otok Krk – Idealna lokacija za sprostitev

Ko se dvignejo temperature in se pokaže sonce,  se nam avtomatsko dvigne želja po osvežitvi in sprostitvi na plaži. Otok Krk vas bo z svojim neverjetno čistim morjem in plažami zelo presenetil. Modra zastavo, ki dokazuje visoko kvaliteto morja in plaž mnogo plaž na otoku Krk nosi iz leta v leto. Baška je sicer ena najdaljših in najlepših plaž saj velja za eno izmed najlepših destinacij na Jadranski obali. Otok Krk leži v Kvarnerskemu zalivu na severu Jadrana in je drugi največji otok po na Hrvaškem. Skoraj tretjina otoka je pogozdena za razliko od drugih otokov.

krk

Kadar je ugodno vreme, lahko na otok pridete tudi z letalom, trajektom ali pa čez krški most, ki povezuje otok z celino. Otok Krk je zanimiv za vse vrste obiskovalcev. Tisti, ki so bolj aktivni lahko hodijo naokrog, se potapljajo ali pa si ogledajo kakšno otoško znamenitost, lahko pa tudi samo poležavate na prodnatih in pečenih plažah. Pozimi je na otoku značilna burja. Če se radi sprehajate in želite obiskati otok Krk, je vreme najbolj ugodno v mesecu septembru, maju in juniju.

Takrat je temperatura zraka ravno prava, da vas med gibanjem ne zebe in vam ni vroče. Če bi se pa le zabavali v vodi in plažah, je priporočen obisk junija in avgusta. Takrat se temperature gibljejo od 22 pa okoli 30 stopinj, temperatura vode pa lahko doseže tudi do 26 stopinj ali več. Otok Krk je zagotovo eden izmed najsončnejših  krajev v Evropi. Krk je zelo priljubljena destinacija še posebej pa med Slovenci saj nam je otok dosti blizu. Glede na to, da je lega otoka na Jadranu, ima Krk veliko število različnih vetrov, ki poskrbijo, da vam ni preveč vroče. Seveda, če se hočemo izogniti slabemu vremenu je najbolje, da si ogledamo vremensko napoved za v naprej med tem ko sam dopust že planiramo.