Podjetništvo

Orodjarstvo

Danes bi moral bit vsak poklic cenjen in dobro plačan. Čeprav določeni poklici umirajo in se vedno več mladih odloča za njih. Radi bi vedno bili čisti, ne umazani, ampak moramo vedet, da se tudi umazana dela morajo izvajat. Tako je tudi s poklicem orodjarstvo, ki bi ga morali cenit, ne pa se ga izogibat. Nekaj o tem si lahko pogledate tudi na tej spletni strani https://kovinoplastikabled.si/orodjarstvo/

orodjarstvo

Ob besedi ali poklicu orodjarstvo se mogoče marsikateri mladi zgražajo. Si rečejo to ni poklic za mene, tukaj bom umazan. Vedeti, da je vsak poklic cenjen in v vsako delo je treba vložit ogromno truda in dela, da je narejeno vse kot se mora. In kaj delajo orodjarji se marsikateri mogoče vpraša? Delo njihovo res ne čisto, in tudi včasih je kar težko. Vsak se lahko tega nauči, če le ima voljo do dela. V podjetju Kovinoplastika Bled se z orodjarstvom ukvarjajo že ogromno let. So zelo znani in cenjeni ter dobijo ogromno naročil. Vse kar je nekako povezano z ogrodjem železa se v tem podjetju odvija. Malo se ozrite okoli in poglejte kaj imate doma mogoče narejeno iz železa, kakšno ograjo ali kaj podobnega. Če ne bi bilo orodjarjev, tega vi ne bi danes imeli doma. Tukaj morajo spajati kovino, rezati, prelagati. Ni najbolj lahko delo, ampak s trudom se vse splača.

Ker pa dane vsa tehnologija že napreduje, imajo tudi tukaj najnovejše stroje, da si delo olajšajo. Računalniška oprema jim pomaga, da delo poteka čim bolj lažje in hitreje. Ampak še polno stvari moraš v tem delu opraviti ročno, da se vse ujema. Orodjarstvo nikoli ne podcenjujte, tudi mladim pokažite in razložite, da je to delo cenjeno in v delo vloženega ogromno truda. Tudi razno orodje se izdeluje v tem poklicu, ki ga imamo vsi doma.

Mogoče ti bo všeč tudi ...