Trgovina in storitve

Katere so prednosti ogrevanja z infrardečimi paneli?

Poznamo različne  načine ogrevanja, z večino katerih ste najverjetneje že seznanjeni. Vrste ogrevanja bi najprej lahko določili s pomočjo energijskih virov, ki jih za svoje delovanje porabljajo. Tako se kot energent za ogrevanje lahko uporabljajo drva, peleti, kurilno olje, plin, pa tudi elektrika. Čeprav slednja slovi kot manj zaželen energent za ogrevanje, predvsem zaradi starejših potratnih naprav, ki višajo račune za elektriko, pa temu ni vedno tako. Infrardeči paneli so  na trgu nekoliko novejši – predstavljajo sodobno tehnologijo ogrevanja, saj proizvajajo naravno toploto, ki jo je mogoče primerjati s toploto sonca. Avstrijci ter Nemci se tovrstnega načina ogrevanja učinkovito poslužujejo že desetletja.

infrardeči paneli

Katere so torej prednosti tovrstne tehnologije? Infrardeči paneli proizvedejo toploto tako rekoč v trenutku. Infrardeča toplota se s panela v prostor sprosti takoj, zato ni več potrebno čakati, da se soba segreje. Infrardeči paneli so pri proizvodnji toplotne energije izjemno varčni, saj zahtevajo manjšo izhodno moč kot na primer konvekcijski grelci. Za zagotavljanje enake količine toplote kot grelec, ki za svoje delovanje potrebuje 1500W, boste potrebovali le 600W infrardeči panel.

Infrardeči paneli bodo poskrbeli tudi za bolj enakomerno porazdeljeno temperaturo po celotnem prostoru. Problem konvekcijskega ogrevanja je, da se topel zrak zbira pri stropu, hladnejši pa pri tleh. Infrardeče ogrevanje enakomerno segreva celoten prostor (s segrevanjem trdnih predmetov), zato svojim uporabnikom nudi višje udobje bivanja. Infrardeči paneli bi vam utegnili priti prav tudi v primeru, da se v vašem domu borite s plesnijo ter vlago. Panel preprosto usmerite v steno ter pustite delovati.

Paneli so odlična rešitev za vsak dom, še posebej če se želite izogniti izdelavi centralnega sistema ogrevanja. Preprosto jih lahko namestite tudi na vaš vikend ali počitniško hišico ter v njej uživate tudi v hladnejših dneh. Ogrevanje z infrardečo toploto je primerno tudi za alergike ter na številne druge načine blagodejno vpliva na človeško zdravje.

Mogoče ti bo všeč tudi ...