nalivna peresa
Trgovina in storitve

Nalivna peresa so nepogrešljiv pripomoček za pisanje

Dandanes poznamo že mnogo različnih pisal, a brezčasna kljub temu ostajajo nalivna peresa. Uporabljajo se za pisanje doma, v šoli, v službi in tudi drugod, zato jih lahko uvrstimo med nepogrešljive pripomočke za pisanje. Več o nalivnih peresih si lahko preberete na https://www.pisala.si/nalivna-peresa/, kjer boste našli tudi pestro ponudbo različnih nalivnih peres, med katerimi lahko izbirate. Ponudba namreč vključuje najosnovnejša nalivna peresa, ki so tudi najcenejša, a boste v ponudni poleg tega našli še povsem posebna Pininfarina peresa, ki sodijo med bolj prestižna pisala in so posledično bolj dragocena.

Nalivna peresa sodijo med klasične šolske potrebščine

Že od nekdaj se v peresnicah učencev skrivajo tudi nalivna peresa, ki imajo v množici šolskih potrebščin prav posebno mesto. Pisanje z nalivnim peresom je posebno, saj se nekoliko razlikuje od pisanja z navadnim svinčnikom. Že samo nalivno pero se od kemičnega svinčnika razlikuje v konici in tudi samem polnilu. Mnogi se s pomočjo nalivnega peresa učijo pisanja, predvsem pa se učijo, kako pisati lepo in čitljivo. Zagotovo se še spomnite nalivnih peres, ki ste jih uporabljali v osnovni šoli, ali pa vsaj pisanja z njimi, kar potrjuje pomembnost teh pisal. Tudi danes je situacija podobna, večji del učencev ima v svojih peresnicah še vedno kakšno nalivno pero, s katerim osvajajo svoje prve pisane črke in pišejo svoje prve daljše eseje.

nalivna peresa

Pomembnost pisanja z roko

Res je, da se je danes dosti pisanja prestavilo na računalnike, a se pisanje ne roko ne bo tako zlahka odstranilo iz šol, saj se učitelji zavedajo pomembnosti pisanja z roko za učence. Opravljenih je bilo že dosti raziskav, ki so pokazale, da ima pisanje z roko precej pozitivnih učinkov, ki se pri tipkanju na računalniku izgubijo. Naši možgani so namreč precej bolje stimulirani pri pisanju z roko, kot pa pri tipkanju, kar je pri mlajših otrocih še toliko bolj pomembno. Kadar se informacija zapiše z roko, se ta uspešneje utrdi v spominu, kar pomeni, da si jo zapomnimo bolje in tudi dlje časa. Prav tako pa omogoča pisanje z roko dolgotrajnejše ohranjanje pozornosti. Vse to je pomembno, predvsem pa je ključno za otroke v šolah, ki prejemajo in pišejo dosti novih informacij. Ravno zato pa so nalivna peresa nepogrešljiv del šolskih potrebščin.

Kakšna so kakovostna nalivna peresa?

Ponudba nalivnih peres je na trgu ogromna, a niso vsa enako kakovostna in primerna za vse načine uporabe. Nekatera nalivna peresa niso oblikovana v skladu z dlanjo, zato je pisanje s tovrstnimi pisali precej neudobno in pri daljši uporabi celo boleče. Ko se odločate za nakup lastnega nalivnika, tako preverite, da je ta ergonomsko oblikovan. Ergonomska oblika pisala namreč omogoča boljši oprijem in udobnejše pisanje, kar lahko pomeni tudi lepšo pisavo. Poleg same oblike pisala, pa sta pomembni še konica, ki naj bo kakovostno oblikovana in tudi samo črnilo. Kakovostna konica namreč preprečuje kapljanje črnila po papirju ter omogoča pisanje brez puščanja pack in razmazanja. Ko se odločate za nakup lastnega nalivnega peresa, bodite torej pozorni na vse to, saj boste tako kupili kakovostno pero, ki bo dalj časa služilo svojemu namenu.

Nalivna peresa so lahko tudi dobro poslovno darilo

Mnogi poslovneži morajo ves čas podpisovati kakšne pomembne in manj pomembne dokumente, zato zagotovo potrebujejo dobra pisala, s katerimi lahko to tudi naredijo. Pri tovrstnih opravilih morajo biti pisala zanesljiva in kakovostna, kar velja za nalivna peresa, ki jih boste našli na priloženi povezavi. Če imate tudi sami kakšne poslovne partnerje ali pa iščete dobro darilo za kakšen prijatelje, boste z nalivnim peresom zagotovo zadeli. Vedno se najde potreba po pisanju in kakovostnih pisali, zato so nalivna peresa dobro darilo, pa naj gre za poslovne partnerje ali pa prijatelje. Za še večjo vrednost tovrstnega darila, pa se lahko odločite tudi za personalizacijo izdelkov. Na nalivno pero se lahko vgravira kakšen napis, kar samemu pisalu dodatno dviguje vrednost.

nalivna peresa

Odločite se lahko tudi za Pininfarina nalivna peresa

Razvoj prototipa nalivnih peres z rezervoarjem za črnilo pripisujejo renesančnemu mislecu Leonardu da Vinciju. Pred tem se je namreč pisalo s pomočjo gosjih peres, ki so se namakala v črnilo. Ker je bil za razvoj tovrstnih pisal pomemben ravno da Viinci, se je proizvajalec prestižnih pisal Pininfarina odločil, da bo ob 500. obletnici smrti izumitelja izdal prav posebno kolekcijo Cambiano Da Vinci, katere del najdete tudi na priloženi povezavi. Gre torej za prav posebna in izjemno prestižna nalivna peresa, ki nosijo ime priznane blagovne znamke.

Modeli Pininfarina nalivnih peres

Na priloženi povezavi boste našli tri izjemna pisala znamke Pininfarina. Prvo pisalo nosi ime Pininfarina NOVANTA, drugo PF ONE FOUNTAIN, tretje pa PF TWO. Za vse tri izdelke velja, da presegajo zgolj uporabnost, saj nosijo tudi prestižen videz in še posebej kakovostna. Na vseh pisalih je zapisano tudi ime priznanega proizvajalca Pininfarina, za katerega je znano, da izdeluje izjemno kakovostna in tudi prestižna pisala. Tovrstna pisala so torej daleč od običajnih, zato s seboj zagotovo nosijo določeno sporočilo in navzven jasno izkazujejo svojo dragocenost, ob tem pa ostajajo funkcionalna in praktična za uporabo.

Mogoče ti bo všeč tudi ...