Kašelj

Se vas v teh začetnih zimskih dneh loteva kašelj? Ni vam potrebno biti v skrbeh, saj je to nekaj normalnega. Kašelj je refleksno dejanje, ki sam poizkuša očistiti naše dihalne poti, saj tam se lahko naberejo raznorazna stvari kot so sluzi, izmeček, ribje kosti, nezaželeni predmeti ali večji kosi hrane.Kašelj

Kašelj poznamo kot več vrst, ki so suhi kašelj, v spremstvu težkega dihanja, suhi kašelj, ki se sliši kot lajež, kronični, kadilski in še nekateri drugi. Po večini primerov ni potreben obisk pri zdravniku, vendar če se pojavlja dlje kot 8 tednov potem pa je dobro obiskati zdravnika, ki opravi pregled pljuč in dihalnih poti. Največkrat gre za okužbo z bakterijami. Zdravila za lajšanje kašlja se imenujejo antitusiki, ki jih dajemo le pri močnih suhih kašljih. Dobro je, da pijemo veliko tekočine, čistimo nos, smo na vlažnem zraku in smo v primernem prostoru.

Kako se znebiti kašelj po naravni poti? Poznamo kar nekaj poti, vendar so različne. Prva je črna redkev z medom. Najbolje je, da v redkev izdolbemo luknjo in na koncu naredimo majhno luknjico, po navadi z zobotrebci. ko vanj vlijemo med pustimo, da se ta med izteče skozi luknjico. Potem ta med pijemo po žličkah.

Druga rešitev kako se znebiti kašelj je zmes limoninega soka in medu, tretja pa je karamelo mleko z žajbljem.