Zdravje

Grenka sol ali epsom sol

Kaj je to grenka sol? Za kaj se le ta uporablja? Kje jo lahko kupimo? Kje imajo najcenejšo ponudbo grenke soli? Na vsa ta in preostala vprašanja vam bomo odgovorili v nadaljevanju tega teksta oziroma v naslednjih nekaj povedih tega članka, zato le nadaljujte z branjem le tega.

grenka sol

Kot smo vam obljubili, bomo v nadaljevanju govorili o grenki soli, kaj to sploh je, kakšen je njen namen, povedali bomo, za kaj je koristna in tako dalje. No, pa začnimo.

Grenka sol ali hidratiziran magnezijev sulfat je tako rečeno kemijska sestavina, katere kemijska formula se glasi: MgSO4°7H2O. Kar zakomplicirano za prebrati, kaj ne? Da poenostavimo, to je sol, ki se dejansko uporablja v zdravstvu v zdravstvene namene. Kakšni pa sploh so ti nameni? To vam bomo takoj povedali.

Za kaj se grenka sol sploh uporablja, oziroma, kakšni so sploh njeni zdravstveni nameni? Grenka sol je vse stranska, uporabljajo jo za odpravljanje razno raznih bolečin, za celjenje razno raznih poškodb oziroma za celjenje razno raznih ran, pomaga tudi pri osteoporozi ter odpravlja stres in tako naprej. Grenko sol pa ne uporabljamo samo v zdravstvu, ampak tudi v lepotne oziroma kozmetične namene. Z njo si lahko pripravite prijetno kopel, piling ali pa si z le to naredite masko za svoj obraz, katerega bo ta maska pomladila, da bo izgledal mlajši.

Mnogi od vas se sprašujete, če je že tako dobra ta grenka sol, kje pa jo lahko dobimo. Odgovor je na spletni strani oziroma spl. trgovini invalidskivozicek.si, do katere povezava je navedena v prvi povedi tega članka. Cena kilograma te soli pa je v njihovi spl. trgovini točno devet evrov (9 €).

V primeru, da imate kakršna koli vprašanja, jih lahko kontaktirate preko telefona ali pa elektronske pošte.

Mogoče ti bo všeč tudi ...