Se vam je zgodil odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniskeČe ste dobili začasni odvzem vozniške zaradi prekrška, kateri velja za prenehanje vozniškega dovoljenja potem se ne sekirajte kajti ni še prepozno, da bi oddali oz. predlagal začasno vrnitev vozniškega dovoljenja. Če rabite pomoč pri sestavi dokumenta za vrnitev dovoljenja potem vam predlagam, da greste na spletno stran www.prekrski.si, kjer lahko zaprosite za pomoč za odvzem vozniškega dovoljenja. Vse kontakte za pomoč boste našli na njihovi spletni strani ampak še prej se naročite na zdravstveni pregled, kjer vam bodo naredil kontrolo in vas pregledal.

Odvzem vozniške lahko opravi policaj, ki vas je zalotil pri prekršku in vam dodelil čez 18 kazenskih točk. Če slučajno ne boste mogli plačati sodne takse in svetovanj potem boste morali poiskati pomoč in kje drugje jo boste dobili razen na internetu in gornji spletni strani. Če ste imeli odvzem vozniške pred kratkim potem poskusite pravočasno in pravilo oddati predloge. Začasni odvzem vam izroči okrajno sodišče na območju kjer ste prekršek ali nesrečo naredili in potem, ko vam vzamejo dovoljenje vam dodelijo še 18 kazenskih točk (7 voznikom začetnikom).

Lahko je več razlogov za odvzem vozniškega dovoljenja in najbolj pogosti so zaradi alkohola, ker če alkotest pokaže čez 0,5 ml/l izdihanega zraka potem je to že prekršek. Zadnje čase se tudi velikokrat dogaja, da eni ljudje vozijo v nasprotno smer ali po napačni strani ampak to se večinoma dogaja na avtocestah in hitrih cestah. Če vozite v območju kjer je miren promet ali omejena hitrost poskusite voziti toliko kot piše, da je  omejena hitrosti, kajti če boste vozili za 30 ali več km/h je takojšni odvzem vozniške. V Sloveniji je vedno več primerov kjer mladina vozi pod vplivom drog in ko se zabijejo pride do smrtnih žrtev.  Na zgoraj navedeni spletni strani imate zadovoljne stranke, ki so jim ljudje iz spletne strani pomagal in tudi primer kako zgleda odvzem vozniškega dovoljenja tako, da če kdaj dobite to na dom se čim hitreje pozanimajte in vprašajte, da ne boste potem še večjih stroškov plačeval, ker ne boste vedeli, da vam je bil odvzet vozniški izpit.