ponev
Zanimivosti

Kakovostna in lahka ponev za hitro pripravo jedi

Ponev je ena najbolj uporabljanih posod, kar jih poznamo, kajti v njej lahko pečete, kuhate, cvrete, segrevate in še marsikaj želite pri kuhanju. Pri ponvah pa je težava lahko ta, da so nekatere take, da se na njih jed hitro prime ali pa so zelo težke za uporabo. Ponev za palačinke in jajca, mora biti lahka in s površino proti sprijemanju, vzdržljive in lahke ponve pa dobite na tej povezavi. Tudi vzdržljivost je velik problem ponev, marsikatera je samo za nekajkratno uporabo, potem teflon odstopi ali pa se zažge dno ponve.

ponev

Vzdržljiva in kakovostna ter laska ponev je dejansko prava redkost, ki jo je težko najti, to ve vsak, ki je kdaj iskal ponve v trgovinah. Vzdržljive ponve so največkrat aluminijaste in prevlečene s tako površino, da se ne sprime vsaka jed na ponev, kajti drgnjenje jedi s ponve jo potem postopoma tudi uniči. Velikokrat ponve tudi ni dobro dajati v pomivalni stroj, kar pa ne velja za vse ponve, posebej kakovostne.

Ponev je lahko velika, srednja lai majhna, ima lahko velik rob za večjo količino hrane ali nizek oziroma čisto plitev za palačinke. Nekatere ponve za palačinke imajo tudi sredino dna dvignjeno, da se masa lepo razporedi po vsej površini enako in je ni treba imeti v rokah, da se to doseže. To so super novodobne inovacije.

Kakšna ponev je za vas primerna, je odvisno od tega, kako veliko potrebujete in kaj boste v  nje rj delali, kuhali in pekli ali cvrli ter seveda, kakšno kurišče imate. Vedno je na ponvi označeno, ali jo lahko uporabite na odprtem ognju, na plinu, na štedilniku za drva in na indukciji ter steklo keramiki. Zelo redke so, ki delajo dobro na indukciji. Poceni nekakovostne ponve se ne splačajo, kajti niso tako poceni, da bi jih lahko kupovali na en mesec, kakovostne pa imate lahko vrsto let.

Mogoče ti bo všeč tudi ...