Priljubljene lončene peči so lahko srce vašega doma

lončene peči

Topla peč je bila po navadi središče dnevnega prostora, kje so se zbrali tako otroci kot tudi odrasli največkrat pri kakem domačem opravilu. Zidane peči iz kakovostnega materiala so danes na voljo vsem, ki bi želeli v dom popeljati malo nostalgije ter ogreti srce vašega doma. Masivne lončene peči so plod dolgoletnega razvoja materialov in izkušenih pečarskih mojstrov. Peči so danes stilsko zelo lepo oblikovanje. Prav tako kvalitetne lončene peči po ugodni ceni dodajo osebno noto vašemu domu.

Vsaka peč je unikaten izdelek pečarskih mojstrov. Peč lahko postavite kamorkoli v prostor, ob ravno steno lahko pa tudi v kot prostora. Izbrane lončene peči lahko lepo dopolnite z kuhinjo. Domače lončene peči so tiste, ki bodo dale vašemu domovanju poseben čar udobja in ogrele vsako srce. Imajo dolgo življenjsko dobo prav tako pa to ni element v stanovanju, ki bi ga menjali po parih letih. Narejene z namenom, da postanejo del vašega življenja, da se po dolgem dnevu vrnete v svoj dom ter se sprostite ob zvoku prasketanja ognja ter toploti, ki jo peč oddaja v prostor.

Postavitev lončene peči je projekt, ki se ga je potrebno lotiti premišljeno, predvsem pa je potrebno vedeti, kakšno peč bi radi imeli v vašem domu. Potrebno je določiti velikost, postavitev izbrati način  kurjave, določiti mesto dimnika. Ter odgovoriti na nekaj preostalih tehničnih vprašanj pri katerih vam lahko pomaga izkušen pečarski mojster. Dobra izbira mojstra pečarja, ki ima dolgoletne izkušnje v izdelavi lončene peči vam lahko prihrani marsikatero nevšečnost.

Pri izbiri lončene peči je potrebno poskrbeti za vsako podrobnost. Nič ne sme biti prepuščeno naključju, saj bomo le tako lahko dolgo časa brez skrbi uživali v toploti, ki bo grela tako naše telo, kot naše srce. Nizka toplotna moč, ki jo imajo peči omogoča vgradnjo v vse vrste objektov, tudi tiste z najnižjimi toplotnimi potrebami.