Zdravje

Kaj je očesna ambulanta?

Očesna ambulanta je prostor, kamor pridejo pacienti z motnjami in težavami vida. Tam je zaposlen okulist, ki poskrbi za pregled vida in določitev dioptrije. Očesna ambulanta je torej ambulanta, kamor so sprejeti ljudje z boleznijo oči. Vse bolj pogosto prihaja do različnih bolezenskih stanj in bolezni oči, vendar ne samo pri starostnikih, temveč tudi pri mlajših. Zato je potrebno, da opravite pregled vida in oči redno, še posebej pa tisti, ki že imate dioptrija, saj se ta v večini primerov vedno spreminja.

Bolezni oči, ki jih poznamo so kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Pri vseh teh oblikah očesne bolezni gre za napačno ukrivljenost očesne roženice ali očesnega zrkla. Zaradi predolgega oziroma prekratkega očesnega zrkla, se svetlobni žarki ne fokusirajo na mrežnico kot bi morali, in do možganov pride napačna in formacija o sliki. Mrežnica je pravzaprav del očesa oziroma je očesno tkivo, ki oblikuje sliko, ki jo vidimo. Glavni del mrežnice je rumena pega, ta pa je zadolžena za natančen vid, prepoznavanje obrazov in branje. Vsi tisti, ki imate težave z vidom obiščite okulista oziroma očesno ambulanto, saj je očesna ambulanta kraj, kjer vam bodo vaše težave z vidom odpravili.

očesna ambulanta

Vsi tisti, ki imate določen dioptrijo za kratkovidnost ali daljnovidnost, morate nositi korekcijska očala ali kontaktne leče za boljši vid. Očala in leče imajo vlogo, da se svetloba namesto na mrežnici, lomi pred njo ali za njo in tako je vaš vid popoln. Očala in leče so pripomoček za vid, ki vam pomagata do brezhibnega vida in pravilne slike, tako da oseba lahko pravilno prepozna okolico in predmete okoli sebe.

V očesni ambulanti boste naši medicinsko sestro in za to usposobljenega okulista, ki vam bost pomagla odpraviti vašo težavo. Skupaj se boste posvetovali o korekcijskih očalih ali kontaktnih lečah, lahko pa se boste odločili tudi za lasersko operacijo, ki bo vaše težave z vidom popolnoma odpravila.

Mogoče ti bo všeč tudi ...