Trgovina in storitve

Izberite peči na pelete

Izberite ustrezen sistem ogrevanja, ki bo vašo nepremičnino ogreval v mrzlih zimskih dneh. Priporočamo vam, da izberete peči na pelete, saj veljajo trenutno za ene najbolj priljubljenih. Zakaj je temu tako? Peči na pelete so dokaj ugodna začetna investicija, saj vas peč, zalogovnik vode ter potrošni material stane v najboljšem primeru lahko le dobra 2 tisočaka. Seveda govorimo o najcenejši ponudbi. Peči na pelete bolj priznanih blagovnih znamk o vam na voljo tudi za 10 tisočakov in več.

Peči na pelete

V primerjavi s pečmi na drva, peči na pelete delujejo veliko bolj avtomatizirano. Dozirni polž iz zalogovnika dovaja pelete do kurišča. Tako vam ni potrebno neprestano polniti peči, kot morate to delati pri pečeh na drva. Potrebno je le odstraniti pepel, ki nastaja pri izgorevanju pelet. Kako pogosto boste čistili peč je odvisno od same peči. V kolikor imate povsem neavtomatsko peč, potem bo potrebna odstranitev pepela vsakodnevno, če pa imate avtomatsko peč, potem boste morali pepel odstraniti le enkrat tedensko, saj imajo take peči zalogovnik pepela, ki se avtomatsko polni.

Peči na pelete so trenutno torej dobra alternativa za peči na kurilno olje. Tudi izkoristek samih peči je primerljiv s slednjimi. Je pa ogrevanje v primerjavi z oljnimi pečmi vsaj za polovico cenejše. 1 liter kurilnega olja nadomeščata 2 kg pelet. Cena 1 litra kurilnega olja znaša približno 1 €, medtem ko cena 2 kg pelet znaša le okoli 0,5€. Razlika je očitna.

Mogoče ti bo všeč tudi ...