Trgovina in storitve

Dobri avtosedeži za varnost otroka

AvtosedežiVečina otrok nad vožnjo ni najbolj navdušena, zato se staršem ob misli na dolgo pot na počitnice zašibijo kolena. Kako si lahko vožnjo popestrimo in poskrbimo, da bo ta ostala v dobrem spominu nam in našemu otroku?

V avtu je treba najprej poskrbeti za varnost, za kar so namenjeni avtosedeži. Avtosedeži so navadno nekaj, kar otroci najbolj sovražijo. Večina otrok ima do avtosedežev namreč nek odpor, ki nam lahko že na začetku zamori celo vožnjo. Ko otroka pripenjate v avtosedež, ga poskusite nekako zamotiti, morda z igračko ali kosom hrane, ki bo odvrnila njegovo pozornost. Prav tako so zelo priročni prenosni avtosedeži, v katere lahko otroka namestite v stanovanju in si tako vzamete več časa. Avtosedeži z enostavnim pripenjanjem bodo poskrbeli, da bo vse skupaj hitreje opravljeno in vaš malček še opazil ne bo, kdaj se ga uspeli pripeti.

Ko je otrok varno pripet v avtosedežu, se lahko potovanje prične. Najlažje je seveda, če se na pot odpravite ponoči, ko otrok spi, vendar to ni vedno mogoče. Dolgotrajna vožnja sredi belega dne pa navadno povzroči nejevoljnost otrok, ki je navadno posledica dolgočasja, zato otroka med vožnjo zaposlite. S seboj vzemite CD-je z otrokovo priljubljeno glasbo ali pa vsi skupaj kaj zapojte, kar bo poskrbelo za dobro vzdušje v avtu. Otroke tudi oblecite v udobna oblačila in redno delajte postanke, med katerimi se lahko naužijete svežega zraka in kaj pojeste. Hranjenje med vožnjo ni priporočljivo, saj se lahko otrok zaduši že z majhnim delčkom hrane. S seboj na pot vzemite tudi otrokove igrače, knjige ali kaj drugega, s čimer se bo lahko zaposlil.

Med vožnjo se lahko igrate tudi igrice. Zagotovo se spominjate svojih potovanj na morje, ko ste se igrali igre, kot so »kdo prvi vidi …«. Lahko tudi oponašate različne živali in tisti, ki prvi ugane žival, je naslednji na vrsti. Zanimiva je tudi igrica »nadaljuj stavek« ali iskanje besed, ki se začnejo na določeno črko. To bo otroku pomagalo razvijati različne miselne sposobnosti in občutek za jezik. Torej je igra z otrokom vsekakor boljša kot dolgočaseno vzdušje v avtu.

Mogoče ti bo všeč tudi ...