Avtomobilizem in oprema

Klima za avtodom in kamp prikolico vam naredi vzdušje čarobno

Običajno kamp prikolice in avtodomi nimajo lastne klime, imajo pa ogrevanje, ki ga nujno potrebujemo. Ker je poleti vroče, je nakup klimatske naprave za v avtodom ali kamp prikolico smiselna naložba v vaše dobro počutje. Vendar ni vsaka klima dobra klima. Ta je posebna v dveh zadevah in sicer piha stran od ljudi ter ima še LED luči za osvetlitev. Pa ni to vse, je izjemno majhna in neopazna ter lepa hkrati, je tudi varčna in ne porabi dosti elektrike. Je v dveh delih in zunanji del je aerodinamičen, da ne ovira vozila pri vožnji zato, ker zrak lepo teče mimo nje.

klima

Zračni upor zavira vozilo, zato je ta klima narejena aerodinamično. Tisti del, ki je zunaj vozila na strehi, je tudi dovolj majhen, da ne ovira ničesar na strehi, kar imate gor že nameščeno. To pa so lahko sončne celice ali antene. Notranji del klime je nameščen na strop prikolice ali avtodoma. Je majhen in neopazen razen, ko prižgete LED luči, ki so lahko raznih barv. S tem boste naredili posebno vzdušje v prikolici ali avtodomu z svoje bližnje in zase.

Pravljične počitnice bodo res uspele, če boste imeli pogoje v avtodomu in priklici za kampiranje, torej idealno temperaturo takrat, ko je mraz in takrat ko je zunaj peklensko vroče. Sami veste, da ko se vozite po cestah po soncu ali kampirate, da se vozilo hitro ogreje na neznosne temperature, ker se ogreje pločevina. Nobene izolacije ni, ki bi preprečila vdor vročine v tak lonec. Zato je nujno, da imate sposobno klimo, ki lahko ohladi na primerno temperaturo tudi največja vozila do 7 metrov.

Naj pa tako klimo obvezno namesti mojster, da ne pride od električnega udara. Mora biti strokovno nameščena, zato boste dobili tudi garancijo. Namestitev je v ceno že všteta, zato vam ne bo treba plačati tega posebej, kar je super novica.

Mogoče ti bo všeč tudi ...