Dermatolog pregled opravi povsem neboleče

dermatolog pregled

Dermatološki pregledi so popolnoma neboleči, posluževati pa bi se jih morali vsaj enkrat letno, četudi menite, da nimate težav. Obiščite spletno stran https://dermatoloskaambulanta.si/dermatolog-pregled/, kjer dobite vse informacije v zvezi z dermatološkim pregledom.
Kdo sploh je dermatolog? Dermatologija je ena izmed vej medicine, ki se ukvarja z zdravjem las, kože in nohtov. Če torej zaznate kakršnekoli težave na tem področju, je najbolje, da dermatolog pregled opravi v najkrajšem možnem času – na žalost glede na čakalne dobe v javnem zdravstvu to ni povsem mogoče, zato se veliko ljudi odpravi k zasebnikom. Tudi če ne zaznate nobenih sprememb oz. težav na omenjenih področjih, bi morali vsi ljudje vsaj enkrat na leto obiskati dermatologa, da ta izvede vsaj preventivni pregled.

Dermatolog pregled običajno izvede, ko opazite sumljiva kožna znamenja, različne izpuščaje, alergije, vnetja na koži, pri luskavici ter težavah z nohti in lasmi in še kaj bi se našlo. To je le nekaj stanj, zaradi katerih ljudje obiščejo dermatologa, kot rečeno pa tudi preventivni pregledi ne škodijo, kvečjemu vam lahko koristijo, saj lahko dermatolog odkrije kakšno sumljivo znamenje ali spremembo na vašem telesu, ki je vi pač niste.

Dermatolog pregled opravi dokaj hitro in neboleče. Pregled poteka po standardnih, vnaprej določenih postopkih. Dermatolog pregled začne s tem, da vas povpraša o vaši težavi (recimo, kdaj se je težava pojavila, ali vpliva na vaše življenje s tem, da vas skrbi, peče, boli …), nato pa poveste še, ali ste se zaradi podobnih težav že zdravili oz., ali jemljete kakšna zdravila, ki bi lahko vplivala na vaše stanje. Pregled nato poteka tako, da se pozornost usmeri na samo znamenje – običajno boste morali znamenje pokazati, dermatolog pa ga bo z različnimi pripomočki (npr. lupo) pogledal, morda potipal. Po temeljitem pregledu dobite diagnozo in možne načine zdravljenja, morda boste napoteni še na dodatne preiskave. Nič strašnega torej.