Ženska zimska obutev na dosegu roke

ženska zimska obutev

Zimski meseci določajo nizke temperature za premagovanje katerih je potrebna ustrezna topla zimska obutev. Da bi ob tem izgledale modne in elegantne, je na voljo ženska zimska obutev. Ta mora biti funkcionalna, estetska, predvsem pa tudi finančno dostopna za naš žep.

Kje je na voljo ženska zimska obutev?

Ženska zimska obutev vključuje najrazličnejše modele in znamke obutve, katerim je skupna predvsem večja zaprtost obutve, prav tako pa gre za obutev, ki je bolj ali manj dvignjena, saj mora kljubovati zimskim pogojem. Namen zimske obutve je namreč jasen – zagotoviti zaščito pred snegom ter nizkimi zimskimi temperaturami. Slednje najlažje premagujemo ob prisotnosti dodatnih slojev, ki zadržijo toploto in vaša stopala in prste nog ščitijo pred ozeblinami.

 

zimska obutev

 

Ženska zimska obutev vključuje različne modele – od gležnarjev do škornjev, mnoge pa pri obutvi prisegajo na obutev, ki jo nosijo tudi skozi leto (da, vključno z balerinkami). Mnogi modni oblikovalci pravijo, da so gležnarji med pravo zimsko obutvijo nosilci stilov – nosite jih lahko pravzaprav z vsemi videzi in z vsemi modnimi izbirami v resnici navdušijo.

Na kaj paziti pri izbiri zimske obutve?

Najpomembnejši dejavnik izbire zimske obutve so zagotovo izolativne lastnosti obutve. Izolacija zagotavlja toploto obutev, hkrati pa tudi udobje. Izolacija mora torej zagotavljati toploto, hkrati pa preprečevati znojenje naših stopal. Prekomerno znojenje ter povečana vlažnost lahko namreč vodita tudi v razvoj glivic na prstih in nohtih stopal.

Poleg izolacije je pomembna tudi kakovost zunanjih delov obutve, ki morajo zagotavljati udobje, vodoodporno zaščito, hkrati pa nuditi tudi zračnost. Slednje je zlasti pomembno ob spremembah temperature. Zunanja plast hkrati zagotavlja dolgo življenjsko dobo obuvala – seveda, če je ta kakovostna in odporna na zunanje dejavnike.

Pri izbiri obutve se zavedajte, da je potrebno izbrati obuvalo za vsaj eno številko večje od vaše velikosti stopala, da zagotovite prostor za debelejše nogavice. Ob tem je na mestu tudi opozorilo, da vse več proizvajalcev tudi to dejstvo že upošteva.