Moda

Ugodne pižame za vse okuse in potrebe

Kako spite ponoči? Goli ali v stari majici, ali uporabite pižamo? Tukaj so ugodne pižame za vsak okus, ker je najbolje, da spite v za to pripravljeni obleki, ki je iz pravega materiala in tudi zgleda lepo. Material za pižame mora biti naraven zato, da se ne naelektrite ponoči, kar vas lahko zbudi. Poleg tega se lahko v umetnem materialu prepotite, kot tudi v bombažnih majicah. Če spite mokri, za zdravje to ni v redu. Zato se morate ponoči večkrat preobleči. Sploh to velja za ženske srednjih let in starejše, ki imajo težave s hormoni ter jih ves čas oblivata vročina in mraz.

pižama

Spanje je ključnega pomena za pomlajevanje celic in za zdravje organizma, ker se med spanjem aktivira hormon melatonin, ki poskrbi za to, da se lahko celice obnovijo. Dnk se lahko poškoduje zaradi slabe prehrane, zraka ali stresa in se zato lahko celice pretvorijo v bolne ali celo rakave . Vendar imamo mehanizem v sebi, ki to ponoči popravi, zato tisti, ki ne spijo dobro, niso v redu čez dan.

Pižame so najboljše bombažne, satenaste in svilnate. Izberete tiste, ki so vam všeč in vam pristojijo. Tisti, ki dajo veliko na sebe, bodo izbrali svilnate in satenaste pižame. Te so super tudi za tople dni in za pleti, ker je precej hladen material. Bombažne so boljše za pozimi. Izberete lahko tanjše ali debelejše, s kratkimi ali dolgimi rokavi.

Pižame so lahko za oba spola, rečemo jim uniseks in so ponavadi v dveh delih z majico in hlačami, ki so lahko kratke ali dolge. Moške pižame so ponavadi krojene za moške postave in tudi bolj moških barv ter večje. Ženske pa so krojene za ženske postave in manjše velikosti. Nekatere so spalne srajce ali kot dolge majice. Če ne veste, kaj bi podarili sebi in drugim za darilo, so pižame vedno uporabno in lepo darilo.

Mogoče ti bo všeč tudi ...