Toplotne črpalke za ogrevanje

Toplotne črpalke so za ogrevanje prostorov in sanitarne vode več kot odlična rešitev, uporabljamo pa jih lahko za vse vrste stavb. Da prej dobro premislimo kakšno črpalko pravzaprav potrebujemo je zelo pomembno. Ustrezati mora toplotnim potrebam objekta, ki ga želimo ogrevati. Pred nakupom moramo preveriti potrebe in omejitve našega objekta preden izberemo toplotne črpalke za ogrevanje.  Še prej pa moramo preveriti kateri so naravni toplotni viri v naši bližini.

Če želimo varčevati s stroški so toplotne črpalke prava rešitev za nas. Seveda imajo tudi črpalke svoje omejitve, namreč zaradi nizkih zunanjih temperatur, ki se lahko pri nas zelo spustijo pod ledišče. S sodobnimi črpalkami lahko sicer rešimo tudi ta problem, če pa pred nakupom ne premislimo pa se lahko zgodi da kupljena črpalka ne bo delovala po naših pričakovanjih. Na zgoraj omenjeni spletni strani si preberite nekaj informacij ter opise izdelkov in se tako izognite nakupu slabe toplotne črpalke. Zelo pomembno je tudi da pravilno izberemo notranjo enoto, s katero se določa način priprave sanitarne vode. Toplotne črpalke imajo tudi različne temperaturne omejitve delovanja. Ko kupujete je najbolje, da izberite napravo, katera učinkovito deluje tudi pri zelo nizkih temperaturah in le tako boste lahko dosegli tako želene prihranke.

toplotne črpalke

Da je črpalka kakovostna mora imeti invertersko delovanje. To pomeni da se izhodna moč prilagaja trenutnim temperaturnim potrebam. Kakovostna črpalka ne potrebuje dodatnih vgrajenih elektro grelcev, tako da priporočamo da se odločite za tako črpalko. Pri nakupu moramo tudi ponudniku naprav nameniti vsaj nekaj pozornosti. Preverite če vam nudijo podporo ter servisno službo.

Izbira primerne toplotne črpalke bo znižala vaše stroške ogrevanja, zmanjšala emisije CO2, zmanjšala porabo električne energije in vam omogočila zelo ekološko delovanje. Ker so večinoma črpalke tihe, lahko pa jih namestite kamorkoli,to še posebej velja za tip črpalke zrak-voda. Izboljšale vam bodo udobje vašega bivanja in vam prihranile veliko skrbi saj vam ne bo potrebno naročevati kurilnega olja ali pridobivati lesa.