Srečni bambus

Rastlina imenovana “srečni bambus” v resnici dejansko sploh ni bambus, je pa ta zelo pomembna, glede na vse dokaze o njej, katere nam nudi starodavna kitajska veščina – Feng Shui. Skratka tu se gre za rastlino, ki vam zagotovo ne more škoditi, to vam zagotavlja že samo njeno ime. Vsekakor vam bo ta rastlina zelo koristila, saj vam ta nudi energetsko uravnotežen prostor, iz katerega, pa ta tudi odžene vse škodljive kemijske snovi, kot so naprimer razne kisline, tolueni, formaldelhi itd.

bambus

 

Feng Shui nam priča, da mora vsak dom imeti bambus, njegovi vplivi pa se razlikujejo glede na št. steblov, ki jih ta ima. Torej dva stebla sta za večno ljubezen, pet stebel je za zdravje, tri stebla so za srečo, osem stebel je za bogastvo in devet stebel je za zadovoljstvo in srečo, saj je devet le srečna številka. Torej če vam kaj od tega primanjkuje, si morate zagotovo kupiti srečni bambus. Tu se torej gre za sobno rastlino, ki naj bi v naše domove prinašala srečo, to pa zaradi svoje mirne in modre energije in vitalnosti. Ta je med zadnjimi leti vsekakor prišel med najbolj priljubljene sobne rastline in ga lahko najdemo v veliko domovih. Z njim pa tudi ni dodatnega dela, saj tega največkrat kar postavimo v vodo, tako da ne potrebujemo skrbeti o zalivanju.

Ravno tako pa vam bo srečni bambus, seveda če bo ta postavljen v primerno okolje, prinašal v dom srečo, ravno tako pa bo ta predstavljal pet elementov, Feng Shui-ja. Torej Feng Shui ima pet elementov, les, zemlja, voda, ogenj in pa kovina. Les je predstavljen z bambusom, zemljo predstavljajo prodniki ali kamenje, voda je predstavljena s tem, da ga imamo ponavadi, kar postavljenega v vodi, ogenj predstavlja rdeči trak, s katerim so bambusi povezani skupaj in kovino predstavljajo steklene vaze, te pa po Feng Shui-ju spadajo med kovinske elemente.