Konopljarc je slovensko podjetje za eko pridelavo konoplje

konoplja

Konoplja je super rastlina, ki je bila nekoč avtohtona v naši deželi, dokler je niso prepovedali in izkoreninili ter nadomestili s koruzo. Prepovedana je bila kar 50 let, pred nekaj leti pa so jo zopet legalizirali kot industrijsko rastlino. Za pridelovalo konoplje potrebujete dovoljenje, ki ga ni težko dobiti. Slovenski proizvodi so na tej povezavi Konopljarc, kjer lahko naročite smolo, kapljice, čaj in tudi marmelado s CBD-jem. Konoplja je nezahtevna rastlina. Uporabni deli so ženski cvetovi, ki vsebujejo fitokanabinoide, ki so podobni človeškim.

Kanabinoidi so v človeškem telesu zadolženi za zdravje in ravnovesje in brez njih človek dejansko umre. Ko se poruši ravnovesje v telesu, tudi ni kanabinoidov, ki bi pomagali nazaj vzpostaviti ravnovesje. Zato so super fitokanabinoidi iz konoplje, ki so našim zelo podobno. Tako se telo spomni, kaj mora proizvajati in se pozdravi samo. Fitokanabinoide ima konopljina smola, ki je najmočnejši proizvod in se priporoča bolj bolnim ljudem ter živalim.

konoplja

Za preventivo in lažja obolenja pa je super, če jemljete konopljine kapljice, ki so različnih jakosti. Za otroke in živali se priporočajo najšibkejše 3 %. Drugače pa 9 ali 12 %. Jemljejo se tako, da se jih da pod jezik, ker tako najhitreje pridejo v kri. Tudi poraba je najboljša.

Konoplja je vsestransko koristna. Iz vršičkov se lahko naredi tudi konopljin čaj. Konopljina semena pa so super proteinska hrana. Iz njih se lahko naredi moka, ki se uporablja v jedeh ali za kruh. CBD pa se lahko dodaja tudi kremam ali pa celo marmeladi, ki tako dobi zdravilne učinke in dobite fitokanabinoide že takoj, pri zajtrku vsak dan.

Znanstvene raziskave kažejo, da je ta rastlina res učinkovita. Poznali so jo že naši starejši državljani, ki se jo še spomnijo, ko so o mel idoma. Super je tudi za pridelavo oblačil in vrvi. Pridelujejo jo tudi v Sloveniji in imajo certifikat, ker mora biti pregledana ni testirana, da ne vsebuje preveč THC-ja.