Podjetništvo

Izračun plače je obvezno znanje za vsakega zaposlenega

S kalkulatorjem lahko hitro in preprosto izvedete izračun plače. S kalkulatorjem bo vaša bruto neto plača izračunana do določenega in individualiziranega zneska. Kot zaposlenega vas verjetno najbolj zanima vaša neto plača – znesek, ki ga dejansko prejmete na plačilni listi. Izračun plače mora upoštevati tudi število vzdrževanih družinskih članov ter ali imate 100% invalidnost in ali ste zaposleni po 65. letu starosti. Ko prejmete plačo, lahko opazite, da je vaša plačilna lista sestavljena iz bruto in neto plače. Bruto plača je vaš skupni zaslužek pred obračunom davkov in drugih odtegljajev, neto plača pa je tisto, kar ostane po teh odtegljajih. V nadaljevanju si podrobneje oglejte razliko med bruto in neto plačo ter način njunega izračuna.

Izračun plače

Bruto plača je vaš skupni zaslužek v določenem časovnem obdobju – običajno v mesecu. Ta znesek vključuje vse od redne urne postavke ali plače do plačila za nadurno delo, bonusov ali provizij, ki ste jih morda zaslužili. Pomembno je opozoriti, da pri vaši bruto plači niso upoštevani davki ali drugi odtegljaji, ki se obračunajo. Neto plača pa je vaš skupni zaslužek, zmanjšan za davke in druge odtegljaje, ki jih je treba plačati. To je znesek denarja, ki ga dejansko odnesete domov. Za izračun neto plače bo delodajalec od vaše bruto plače najprej odštel davke in prispevke za socialno varnost. Nato odšteje vse druge obvezne odtegljaje, kot so prispevki za zdravstveno zavarovanje. Zdaj, ko poznate razliko med bruto in neto plačo, si lahko podrobneje ogledate plačilno listo in preverite, kako je izračunana vaša plača. Izračun plače lahko preverite tudi z online kalkulatorjem.

Če ste iskalec zaposlitev je razumevanje bruto in neto plače bistveno, ko se pogajate o višini plače. Včasih delodajalci v ponudbi neto plače štejejo tudi regres, nagrado, božičnico ali celo plačevanje računa za mobilni telefon. Zato je treba biti pri pogajanju za znesek plače čim bolj natančen in jasen. V primeru razgovorov je potrebno jasno povprašati delodajalca, kaj njegova ponudba točno vsebuje.

Mogoče ti bo všeč tudi ...